maanantai 15. syyskuuta 2014

Välipalapatukat / Välipalaviikko


Tässä tulee nyt siis se resepti, jota me molemmat kokeilimme. Yllä olevassa kuvassa näät minun eli Napsun version välipalacookiesseista. Ohje on napattu Patalinnulta. Ohje oli tosi helppo ja nämä valmistuivat nopeasti. Itse tein näistä patukan muotoisia, mutta myös niitä normi pyöreitä keksejäkin näistä voi tehdä. =)

1 kananmuna
½dl sokeria
1dl rypsiöljyä
3dl kaurahiutaleita
1dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
50g valkosuklaata rouhittuna
minirasiallinen rusinoita
(½dl cashew pähkinöitä) itse en laittanut

Sekoita kulhossa kananmuna, sokeri ja rypsiöljy. Yhdistä toisessa kulhossa kaikki muut aineet ja lisää sitten joukkoon kananmunaseos. Lusikoi taikinasta yhdeksän kekoa leivinpaperin päälle pellille. Muotoile keoista joko pyöreitä keksejä tai pitkulaisia patukoita. Kypsennä 175 asteessa noin 12min.

2 kommenttia:

  1. Hyvä ohje herkkuun!
    Hiirenkolon maassa nämä ovat erittäin suosittuja erilaisilla makuaineilla...mausteilla, kuivatuilla hedelmillä, pähkinöillä....

    VastaaPoista
  2. Oii, näyttääpä hyviltä! :) Näitä on on pakko joskus kokeilla, ihana idea esim. välipalaksi kouluun mukaan!

    VastaaPoista