maanantai 1. syyskuuta 2014

Marjakiisseli / VälipalaviikkoMoikka kaikki! Tästä starttaa meidän toinen teemaviikko, jonka teemana on siis nopeat ja herkulliset välipalat. Homma toimii, kuten aikaisemallakin teemaviikolla eli tänne tulee tällä viikolla ma-pe joka päivä uusi välipalaresepti. Minun eli Napsun välipalareseptejä saatte lukea tänään eli maanantaina ja huomenna tiistaina. Keskiviikkona julkaistaan välipalaresepti, jota me molemmat kokeilimme. Torstaina ja perjantaina saatte lukea Raidan välipalareseptejä. =)  

Minä aloitan viikon tuttuakin tutummalla reseptillä ja tosi hyvällä ja helpolla välipalalla eli marjakiisselillä. Ohje on otettu meidän viime vuoden kotsan kirjasta eli KOTITALOUDEN PERUSTAIDOT- KIRJASTA. Tätä reseptiä on tosi helppo muokata mielensä mukaan ja itse laitoin tähän enemmän marjoja, mitä ohje neuvoi. Tosi nopea tehdä jo vaikka edellisenä iltana valmiiksi odottamaan seuraavaa päivää. =)

5dl laimennettua mehua
2 ½ dl perunajauhoja
2-3dl marjoja               (Itse laitoin n. 2dl vadelmia ja 2 ½dl mansikoita)
(sokeria) 

Mittaa kattilaan sopivaksi laimennettu kylmä mehu. Lisää perunajauhot ja sekoita. Kuumenne koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää marjat. Jäiset pakastemarjat jäähdyttävät kiisselin. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria. Ripottele pinnalle hieman ( 1tl) sokeria kuortumisen estämiseksi.

3 kommenttia:

 1. Kiisseli marjoista tai hedelmistä on oma ikuinen suosikkini !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellänikin erilaiset kiisselit kuuluu lemppareihin ja niitä tulee aika usein tehtyä. Kiisseli on kuitenkin edullinen ja nopea valmistaa ja säilyy pari päivää. =)

   Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista