keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Vanilijapannacottaa marinoiduilla mansikoilla! / Mansikkateemaviikko

Tälläistä herkkua keskelle viikkoa! Tää on tämmönen kaksi kärpästä yhdellä iskulla -tyylinen resepti. Tätä tehtiin teemaviikkoa varten, sekä nuorison slytä. Heinäkuussa oli emon reseptit ja tää oli siellä. Kiitos emo reseptistä! Alkuun tulee kuvat&kommentit ja loppuun ohje!








Tässä on mun, eli Raidan tuotos. Tein tätä jälkkäriksi, kun Kummini tulivat meille kyläilemään. Kaikki kehuivat ihanan samettiseksi, ei liian makeaksi, ihanaksi, maukkaaksi ja mansikat maistuivat marinoimisen jälkeen hyvälle. Eli kaikin puolin onnistunut jälkkäri? :)


Pannacotta

3 liivatelehteä
1 vanilijatanko
2,5dl maitoa
2,5dl kermaa
1tl vanilijasokeria
0,5dl sokeria

Laita liivatelehdet likoamaan.
Raaputa vanilijatangosta siemenet kattilaan.
Mittaa kattilaan maito, kerma, vanilijasokeri ja sokeri.
Kuumenna kiehuvaksi. Seosta kannattaa seurata ja sekoittaa tässä vaiheessa, sillä se kiehahtaa herkästi yli.
Ota kattila sivuun liedeltä ja liuota sinne lionneet liivatelehdet.
Kaada massa annosmaljoihin ja laita hyytymään jääkaappiin (menee noin 2-4h).

Marinoidut mansikat

1dl sokeria
1dl vettä
1tl vanilijasokeria
1-2rkl tuoretta minttua
200g mansikoita

Mittaa kattilaan sokerit ja vesi. Keitä liedellä kunnes sokeri on sulanut sekaan ja anna kiehua sen jälkeen vielä noin 5minuuttia. Anna jäähtyä hetken.
Perkaa ja pilko kulhoon mansikat, sekä silppua päälle minttu.
Kaada liemi mansikoiden päälle ja nosta marinoitumaan pariksi tunniksi jääkaappiin. o



Yllä näätte minun eli Napsun tekemänä saman pannacotan. Ohjeen näätte tuosta ylhäältä, joten en sitä enää uudelleen kirjoita, mutta minun kommenttini tästä ovat ne, että tämä oli hyvää ja makeaa. Mansikat maistui kivalle marinoinnin jälkeen ja minttu toi pientä erilaisuutta tähän. =)

-Raita ja Napsu


2 kommenttia: